Nyheter

Aloud växlar upp och tillsätter Fredrik Lauve som ny VD

Aloud, som är ledande i Skandinavien inom exklusiva och innovativa tekniklösningar för smarta hem, firade 10-årsjubileum i fjol och satsar nu på ytterligare expansion under 2019 med ny VD och stärkt säljorganisation.

Alouds exklusiva system med integrerade tekniklösningar, för såväl privata hem som offentliga miljöer, har erövrat den svenska marknaden och har även tagit mark internationellt. Företagets unika kompetens inom ljusdesign & ljusstyrning uppskattas för att belysa arkitektur, inredning och konst. Med Alouds Audio & Video-system ljudsätts vackert inredda rum med dold teknik och kan på stora displayer visa högupplöst material som dolt kommer fram ur inredningen.

Samtliga lösningar kan integreras med avancerade säkerhetssystem för att skapa trygghet och komfort i hemmen.  Aloud samarbetar nära arkitekter och inredare föratt skapa diskreta och eleganta lösningar efter kundens behov.
Företaget startades av Dennis Lundell som nu lämnar över uppdraget som VD till Fredrik Lauve, tidigare CFO på Aloud. Fredrik Lauve kombinerar värdefull kompentens inom marknadsföring, affärsutveckling och försäljning med ett inspirerande ledarskap. Dennis Lundell fortsätter att utveckla och stärka företaget och Alouds säljorganisation med ökad tillväxt samt en bredare internationell marknad som mål. Dennis Lundell är även kvar i företagets styrelse. Under 2018 dubblade Aloud omsättningen mot föregående år till drygt 40 miljoner kr.

Fredrik Lauve, VD Aloud:
– Vi spänner våra muskler och gasar på under 2019. Vår unika bransch är i en spännande och snabb
utvecklingsfas, och vi ser därför till att vi har de resurser som matchar efterfrågan, då vårt mål är att ta ett större grepp med att utmana, leda och ligga i absolut framkant i Sverige och internationellt. Aloud är pionjärer inom branschen och vi välkomnar att de större aktörerna som till exempel Google och Amazon nu är med och utvecklar marknaden och därför öppnar upp nya möjligheter för våra tjänster, säger Fredrik Lauve, VD på Aloud.

Bilden:
Fredrik Lauve, VD Aloud.