Nyheter

Nu lanseras Elitfönster Snörledare – en liten innovation med stor betydelse

Elitfönster lanserar nu Elitfönster Snörledare som motverkar kondens mellan fönstrets glasrutor, där persienn är monterad mellan glasen. Från den 1 januari 2019 kommer alla fönster från Elitfönster som har persienn mellan fönsterglasen, att levereras med Elitfönster Snörledare. Snörledaren kommer även att säljas separat för användning på redan monterade fönster.

Detta är en produkt som vi är ensamma om på marknaden och som vi har skyddat med patent, säger Henrik Hjalmarsson VD för Elitfönster AB, en del av Inwidokoncernen. Funktionen i sig är väldigt enkel, men genial! Det handlar om att hindra att luft tränger in mellan glasrutorna i fönstret via hålet till mellanglaspersiennen – en till synes obetydlig produkt, men med mycket stora positiva effekter.

Elitfönster Snörledare täpper till det hål där snöret till persiennen går in i fönstret. Det innebär att minimalt med luft kommer in mellan rutorna och att eventuell kondens mellan glasen motverkas.

Från den 1 januari 2019 kommer Elitfönsters samtliga fönster som har persienn mellan fönsterglasen, att levereras med Elitfönster Snörledare.