Nyheter

Beijer Byggmaterial flyttar till nytt modernt byggvaruhus i Borås

Beijer Byggmaterial expanderar och satsar på ett nytt toppmodernt byggvaruhus på Industrigatan i Borås. Varuhuset placeras i det nya handelsområdet för yrkesbutiker på Ramnaslätt utmed riksväg 40. Det här gör att det kommer att ligga mycket bra till för att kunderna enkelt ska kunna besöka varuhuset.

Flytten från befintliga lokaler på Ålandsgatan beräknas ske i början av mars 2018 då det nya varuhuset är klart för öppning. Den nya anläggningen började byggas om under juli 2017 och just nu jobbas det för fullt med att anpassa lokalerna.

ab beijer

– Det känns väldigt bra att vi får möjligheten att växa till denna nya moderna anläggning, både för oss som jobbar här men främst för att vi ska kunna serva våra kunder på bästa sätt, säger Richard Bertilsson, filialchef på Beijer Byggmaterial i Borås.

Den nya anläggningen kommer att ha en total yta på 6400 m2, vilket är dubbelt så stort som den nuvarande anläggningen. Den största skillnaden förutom storleken är att det nya varuhuset kommer ha en drive-in där allt material kommer finnas under tak.

– Vi kommer kunna erbjuda våra kunder att handla allt byggmaterial under ett och samma tak. Det här gör att vi kan säkerställa att materialet förvaras på bästa sätt samtidigt som det blir väldigt smidigt för kunderna att handla hos oss, säger Richard Bertilsson.

Anläggningen är en fullskalig Beijer anläggning, vilket innebär att den rymmer Beijers fulla sortiment med tillhörande logistik- och byggtjänster, inklusive sågverkstad. Inne i butiken kommer det finnas en stor utställningsyta för byggkonstruktioner, kök, fönster, dörrar, golv, kakel, tak och utemiljö.

Det nya varuhuset innebär att sju nya arbetstillfällen skapas. I dag arbetar åtta anställda på den befintliga anläggningen, målet är att vara ett 15-tal på den nya. Personalen har lång erfarenhet och kunskap inom byggvaruhandeln med bland annat expertområden inom fasad och betong, kakel och klinker samt fönster.

De flesta av Sveriges största byggentreprenörer handlar i dag av Beijer Byggmaterial, vilket gör oss till en ledande partner mot den professionella byggbranschen. Med den högsta kundnöjdheten på butiksservice ser man fram emot att möta nuvarande och nya kunder i den nya butiken i Borås och fortsätta bygga Beijer Byggmaterials starka varumärke.

Historiskt sett är Beijers varuhus i Borås en av ursprungsanläggningarna inom koncernen. Under 1970-talet var den navet i Beijers verksamhet i Västsverige med en helt egen husproduktion.

Redaktionen